2017 – Oppsummert – Del 1

Huhei hvordan 2017 fløy forbi! Litt for fort faktisk… Nå legger jeg planer for 2018 og forhåpentligvis blir flyten bedre.  Når det er sagt – det er en artig øvelse å se tilbake på året og hva som har skjedd, ikke lite! Jeg har delt opp oppsummeringen i to deler, her kommer første halvår:

JANUAR
Romjulsarbeid

Året startet friskt med en levering etter romjulsjobbing. Ræsvelg på nordhimmelen blei uframført i Tromsø i februar.

Undervisningsåret begynte med at Kjell (Habbestad) inviterte alle våre studenter (og meg) på kurset videreutdanning i komposisjon hjem til seg på en aldri så liten  oppstartskickoff. Det var så fint å se og lytte til  hva studentene hadde skrevet, og hyggelig å møtes i en annen setting.

Kruseduller in the making i «Lament»

Jeg fikk en forespørsel jeg ikke kunne si nei til noen dager ut i det nye året  –  Lars Petter  var i innspurten av et verk som trengte litt layout og stemmearbeid. Jeg gjør lite notearbeid for andre lenger, men en gang i mellom er det artig. Verket, Lament, blei virkelig flott – langsomt utfoldende og rørende – og nydelig framført av Solistkoret mfl.

I januar var jeg også på stipendiatintervju og kom videre (men endte med å ikke bli innstilt seinere på våren).

Vårens store prosjekt – cellokonserten til og med Tanja og Oslo Sinfonietta – kom skikkelig i gang.

FEBRUAR
NOSO strykeorkester på scenen

Høydepunktet i februar var turen til Tromsø. NOSO strykeorkester hadde bestilt 8 nye verk til tekst av Tor Åge Bringsværd og jeg skrev verket Ræsvelg på nordhimmelen. Det var et utrolig artig konsept som jeg håper blir tatt fram igjen seinere.  Det var og veldig gøy å høre på og bli bedre kjent med gode kollegaer. Dette var et av flere arrangementer jeg var med i dette året som også feiret Norsk komponistforenings 100-årsjubileum.

Februar var også måneden med intervjuer til ny daglig leder på Notam.

MARS
Denne tavla på NMH er vanligvis full av konsertplakater mm, men i starten av opptaksuka er den helt tom før listene med hvem som går videre kommer. Jeg får flashbacks til egne opptaksprøver og kjenner den følelsen av å gå og vente og så løpe til og se om navnet ditt står der når lista kommer….

Det føltes som halve våren gikk med til ulike varianter av jobbintervuer. Som nestleder i Notamstyret blei det jeg som var ansettelseskomiteleder da styreleder ikke hadde anledning til det. Jeg satt også i Ultimastyret som denne våren lette etter ny direktør og så var jeg også med på opptaksrundene på komposisjon bachelor på NMH.

 

Det artigste som skjedde i mars var å få være med på disputasen til Ellen Ugelvik! Verket jeg skrev til henne og Ensemble Allegria at the tips of my fingers / on the tip of my tongue var en del av hennes stipendiatprosjekt, og det var rimelig pussig å oppleve at mitt verk var gjenstand for faglige samtaler på podiet.

Ellen har bestått og blir feiret!

Ellen taklet oppgaven med glans! Jeg sier meg enig i juryleder Eivind Buenes ord: du kunne valgt å bli god i hva som helst, men vi er utrolig takknemlig for at du valgte å bli ekspert på Thorsen og Lachenmann ❤️

og andre ting som hendt i mars:

APRIL

Påska var mye båtpuss og mye jobb i alle pausene

påskejobb inne
påskejobb ute

 

 

 

 

 

 

Høsten 16 fikk jeg penger til å lage plate(!) – og i april var jeg i studio med KORK og Peter Szilvay og spilte inn unleash, det låt så bra!

siste prepping før innspilling

 

Opptaksdag med KORK og Peter Szilvay

Utrolig digg å få jobbe med så fine musikere. Det gjenstår fremdeles litt jobb med plata, men jeg håper den kommer i løpet av denne våren.

MAI

Et valglokale!

En gang i mellom blir Parisleiligheten til komponistforeningen plutselig ledig og denne gangen hoppet jeg på muligheten. Dermed var jeg plutselig i Paris i det de valgte seg ny president.  På en av mine turer i byen trodde jeg at jeg kom til å møte mange velgere og valglokaler. Jeg så noen, men enda mer eksotisk var det å dumpe borti VM i ishockey som foregikk samtidig. Stort sett var jeg der for å få ro til å skrive etter en hektisk vår og det var (igjen) skikkelig deilige med arbeidsro og fordypning over flere dager.

Setter opp mai i min Bullet Journal på kafé

Det var også utrolig flott å få være med på eksamenskonserten studentene jeg har fulgt dette skoleåret.

JUNI

Første uka i juni deltok jeg på høgskolepedagogisk basiskurs. Intenst, men gøy.

Denne våren bestemte jeg meg for å gi meg i styret i Foreningen Ballade. Jeg har vært styreleder i fire år, og det var litt vemodig å ha siste møte i juni, men jeg sikker på at jeg gav meg på rett tidpsunkt og at organisasjonen er i de beste hender!

På tampen av juni kom jeg endelig i mål med vårens største prosjekt – Cellokonserten The making of.

Siste arbeid på Cellokonserten skjedde i juni og innebar også testing av partyfløyter
Share