Cellokonsert!

I dag er det lille Cellokonsert-aften og sommerfuglene i magen er ganske store!

Kom på konsert i morgen kl 14 på Sentralen for å høre verket som er skrevet til, og i nært samarbeid med, fantastiske Tanja Orning! Dette er vårt prosjekt – i tillegg til samarbeid underveis er det mange åpne strekk og kadenser som gir rom til Tanjas store skapende evner.

Gjengen i Oslo Sinfonietta med maestro Christian Eggen har tatt alle krumspring på strak arm og spiller bedre enn jeg kunne drømme om.

cellokonsert-instrumenter

 

 

 

Share

Klangen av vanndråper og kjøkkenboller

Hvis noen i sommer hadde fortalt meg at jeg snart skulle gjøre en  improvisert konsert med vanndråper, kjøkkenutstyr og mac foran hele åpningspublikumet på en kunstutstilling hadde jeg nok ikke trodd på det, for det er ganske langt utenfor det jeg vanligvis holder på med. Men i helga gjorde jeg ikke bare én, men to slike konserter (bare den ene for åpningspublikummet riktignok) – og det var skikkelig artig!

img_5716

 

 

 

 

 

 

 

bilde Gisle Nataas

For noen uker siden kom venn og arkitekt Gisle Nataas til meg for å diskutere det musikalske aspektet ved en installasjon han arbeidet med. Hovedelementet var is som smeltet ned i et vannspeil. Verket, som fikk tittelen 8.65/1.50/0.1, blei antatt på Nesodden kunstforenings siste utstilling «Vannveier». Den stadige dryppingen fra isen som smelter høres i hele Vanntårnet og var utgangspunktet for min lille konsert.

Videoutdraget under er et utsnitt fra dag to.

 

Utstillinga er åpen de to neste helgene. Alle utstillingsdager skjer det en performance med installasjonen kl 13.

 

 

 

Share

… og hvor dårlig er man ikke på det….

Noen ganger mistenker jeg at alt er ved det samme alltid. Som i dag da jeg kom over dette sitaten i Philip Kruses «Musikkforlaget»:

«Det skulle ha vært en enkel Kunstmegler i verden, hvor komponisten kunne sende sitt verk og få tilbake det han behøver for å leve. Slik det er nå, må man være halvparten kjøpmann i tillegg til alt annet, og hvor dårlig er man ikke på det.»  (Ludwig can Beethoven i et brev til Franz Anton Hoffmeier, 1801)

Share