Ræsvelg på nordhimmelen

Besetning

Strykeorkester

Bestilt

NOSO strykeorkester med støtte fra Norsk kulturfond

Durata

3 min

Om

Dette verket var et av flere som NOSO strykeorkester bestilte til prosjektet “Fra skapelse til Ragnarok” med tekster av Tor Åge Bringsværd.

 

Fra konsertbeskrivelsen:

Det hendte for lenge siden…

Den gang gudene vandret omkring på jorden, og menneskene ennå hadde evnen til å se dem. De gamle historiene om Odin og Tor, Balder, Frøya og Loke er en vesentlig del av vår kulturarv. De fortjener å bli holdt levende. Det er et spørsmål om å ha røtter.

Dessuten: Myter og eventyr blir aldri uaktuelle. For de handler ikke bare om “den gang” og “den tid”. De kan like gjerne fortelle om “hver gang” og “all tid”. Men hver generasjon må likevel erobre dem på nytt. Fortelle dem om igjen. På sin måte. Holde dem opp mot lyset fra sin egen hverdag.

I denne uroppførelsen binder Tor Åge Bringsværds tekster sammen åtte nyskrevne komposisjoner av samtidskomponistene Michael Grolid, Bente Leiknes Thorsen, Ewa Serafin, Ståle Kleiberg, Christian Lindberg, Peder Barratt-Due, Marcus Paus og Henning Kraggerud.

Video fra urfremføringa

Partitur

Kontakt komponisten

 

Urframført

av NOSO Strykeorkester på Verdensteateret i Tromsø, 9. februar 2017

 

Verket på bloggen:

Første forsøk på stryketekstur #nyttverk @arcticphilharmonic #sommerjobb #bentemusikk #fargerergøy

Strykeorkester

Som årets “sommerjobb” arbeider jeg med et kort verk til NOSO kammerorkester. Det skal inngå i en større sammenheng og jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å bli til sist. Foreløpig veksler arbeidet mellom å få oversikt over de store linjene og nitidig detaljfokus. Instamoments: tidlige skisser planlegger tekstur med fargetusjer “oversetter”…